Home » D:News » Preparatele culinare cu marijuana – noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională

Preparatele culinare cu marijuana – noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională

Preparatele culinare cu marijuana – noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională
Publicat: 13.01.2014
Marijuana, considerată în trecut un ingredient inovator, a început să fie încorporată tot mai mult de maeştrii bucătari din lumea întreagă în repertoriile lor culinare şi pare să devină noua tendinţă la modă din gastronomia internaţională, informează theguardian.com.

Deşi a oferit deja lumii celebrele tarte cu canabis şi ciocolata cu canabis, acest ingredient halucinogen are şanse mari să intre în curând în universul gastronomiei de lux. În ciuda faptului că proprietăţile sale psihoactive şi medicinale continuă să fie îndelung dezbătute, unii dintre maeştrii bucătari de renume au început să folosească marijuana pentru a explora aroma şi potenţialul gastronomic al acestei plante, dar şi pentru a-şi extinde orizonturile creative.

Jonathan Gold, un renumit critic culinar de la publicaţia Los Angeles Times, a participat la un dineu la sfârşitul anului trecut la care frunzele proaspete de marijuana au fost prezente în fiecare dintre preparatele servite. La rândul său, Jesse Pearson, jurnalist la revista GQ, a fost prezent la o acţiune organizată la restaurantul Blanca din Brooklyn unde au fost servite preparate cu canabis. Jesse Pearson a deplâns însă lipsa de inventivitate în ceea ce priveşte folosirea canabisului pe scena culinară: „Suntem o naţiune obsedată de mâncare şi de maeştri bucătari, în aceeaşi măsură în care suntem obsedaţi în secret de droguri. Însă, judecând după produsele triste expuse în vitrinele magazinelor care vând canabis, preparatele cu «iarbă» au rămas la acelaşi nivel ca atunci când Janis Joplin era încă în viaţă”.

Deşi Jesse Pearson a rămas drogat 24 de ore după acel prânz, alţi maeştri bucătari s-au orientat spre alte preparate cu marijuana, care nu generează efecte halucinogene. La Castelul Dragsholm din Danemarca – o clădire impunătoare, veche de 800 de ani, în care se află unul dintre cele mai prestigioase restaurante din această ţară -, maestrul bucătar Claus Henriksen serveşte clienţilor săi brânză afumată cu fum de marijuana, decorată cu frunte proaspete de canabis şi un piure preparat din seminţe prăjite şi pisate de marijuana.

Varietatea de canabis pe care o foloseşte – denumită Fedora 17 – are un conţinut foarte mic de THC (Tetrahidrocanabinol).

Această plantă este cultivată la o distanţă de doar câţiva kilometri, la ferma lui Søren Wiuff, un furnizor al celebrului restaurant Noma din Copenhaga şi al altor restaurante de top, foarte apreciat pentru principiile organice pe care le foloseşte în cultura plantelor şi a ierburilor aromate de pe terenurile sale.

Claus Henriksen a folosit canabisul lui Wiuff pentru a prepara o budincă aerată în formă cilindrică, iar cârnaţii incluşi în meniul mesei de Crăciun de la restaurantul său au inclus frunze uscate de marijuana şi arahide pisate.

Surse: Mediafax, The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Confruntări între poliție și membrii unei secte în Guatemala
Confruntări între poliție și membrii unei secte în Guatemala
Cum va fi vremea de Revelion? Meteorologii au anunțat prognoza pentru ianuarie 2025
Cum va fi vremea de Revelion? Meteorologii au anunțat prognoza pentru ianuarie 2025
Intrigi și orgolii politice în vremuri de război. „Cartierul Corpului II de armată, transformat într-un adevărat club politic de partid şi mai ales într-un cuib de intrigi”
Intrigi și orgolii politice în vremuri de război. „Cartierul Corpului II de armată, transformat într-un adevărat ...
Fizicienii au găsit dovezi pentru „timpul negativ”
Fizicienii au găsit dovezi pentru „timpul negativ”
SPECIAL. Selly, TOTUL despre Buzz House, relația cu Smără și cel mai frumos cadou
SPECIAL. Selly, TOTUL despre Buzz House, relația cu Smără și cel mai frumos cadou
Astronomii din Galați au descoperit o nouă stea variabilă! Ce nume a primit?
Astronomii din Galați au descoperit o nouă stea variabilă! Ce nume a primit?
Cercetătorii sunt surprinși de faptul că veverițele au început să mănânce carne
Cercetătorii sunt surprinși de faptul că veverițele au început să mănânce carne
Cum s-a ferit un general român de holera din Bulgaria în anul 1913: A dat ordin să fie construite niște clădiri pe piloni „ca în Veneția, ca să nu-l ajungă microbii”
Cum s-a ferit un general român de holera din Bulgaria în anul 1913: A dat ordin să fie construite niște clădiri pe piloni ...
În mod surprinzător, vâscul are un efect vindecător foarte puternic
În mod surprinzător, vâscul are un efect vindecător foarte puternic
Incertitudinea face parte din condiția umană –  Cum putem învăța să trăim cu ea?
Incertitudinea face parte din condiția umană – Cum putem învăța să trăim cu ea?
5 sfaturi care te ajută să bei responsabil de Crăciun și Anul Nou
5 sfaturi care te ajută să bei responsabil de Crăciun și Anul Nou
Testul HPV, „strategia de screening preferată” pentru cancerul de col uterin
Testul HPV, „strategia de screening preferată” pentru cancerul de col uterin
Test de cultură generală. Când a avut loc primul Crăciun?
Test de cultură generală. Când a avut loc primul Crăciun?
Descoperă locuri inedite pentru călătoriile tale: Aventuri din lumea largă (P)
Descoperă locuri inedite pentru călătoriile tale: Aventuri din lumea largă (P)
Cum a reușit Pipera să devină cel mai atractiv cartier din zona București-Ilfov? (P)
Cum a reușit Pipera să devină cel mai atractiv cartier din zona București-Ilfov? (P)
Transformările digitale şi viitorul marketingului (P)
Transformările digitale şi viitorul marketingului (P)
Scolioza și hernia de disc, afecțiuni ale coloanei vertebrale care pot fi tratate (P)
Scolioza și hernia de disc, afecțiuni ale coloanei vertebrale care pot fi tratate (P)
NASA, pregătită să scrie istorie în Ajun de Crăciun! O sondă va ajunge mai aproape de Soare decât orice alt obiect construit de om
NASA, pregătită să scrie istorie în Ajun de Crăciun! O sondă va ajunge mai aproape de Soare decât orice alt obiect ...